У центральному парку Луцька - просто зараз пожежа. Зовсім неподалік від центральної алеї головної рекреаційної території міста розноситься густий дим, який накриває майже усю територію парку. На місці займання - полум’я висотою у людський зріст. 

Люди задихаються від ядучого диму, до території займання не можна підійти - виїдає очі.
Схоже, палають гілляччя зрізаних дерев, які поскладали після так званої "санітарної рубки" парку разом. Хоча, усе це скоріше нагадувало сміттєзвалище просто у центрі парку.
Полум'я перекидалося з однієї купи сміття на іншу і швидко рухалося в бік замку Любарта. Впродовж півгодини поки палало на місце пожежі не прибуло нікого з чиновників чи вогнеборців.
Чому так сильно палає і чому ніхто не реагує - з цими питаннями журналісти видання "Під прицілом" звернулися до начальника відділу екології Анатолія Гламазди. У коментарі чиновник запевнив, що це - не його робота, позаяк парк належить до відання КП "Парки і сквери Луцька". На наше прохання головний еколог міста довго не хотів з'ясовувати в чому причина, радив одразу звертатися до директора КП Анатолія Трикуша.
Між тим Трикуш повідомив, що про пожежу почув від нас уперше. Теж не надто охоче зголосився перевірити обставини пожежі в Парку культури та відпочинку Луцька.
Хто зрештою повинен відповідати за пожежу у парку та хто буде ліквідовати згарища, які залишить по собі пожежа, нам з'ясувати так і не вдалося. Вочевидь, комфорт відпочинку лучан, екологія міста та благоустрій в головному парку Луцька - клопіт зовсім не місцевої влади або комунальників.