Головне ж питання у порядку денному засідання ради оборони області – виконання завдань мобілізації. Як і завжди, аналізувати останні дані. Щоправда, цього разу – доволі жорстко. Воно й не дивно, адже на Сході країни триває ескалація збройного конфлікту і країну необхідно захищати від зазіхань агресора. Тому за словом «мобілізація» – подальше майбутнє цілої країни та життя кожного її громадянина, - інформує прес-служба Волинської ОДА.

За інформацією т.в.о. військового комісара обласного військкомату Романа Кулика, до 9 липня у рамках проведення 6-ї черги часткової мобілізації триває процес оповіщення та проходження медичного огляду. Загалом же держава потребує 1 тис. 461 військовозобов’язаних волинян. Відповідно до мобзавдання 6-ї хвилі, 123 із них – офіцери. Заплановано оповістити 9 тис. 641 особу. Нині ж рівень виконання останнього завдання не надто високий – 22%. А тому критика й зауваження голови облдержадміністрації – виправдані.

- Не час нині грати в усілякі ігри! – підкреслив Володимир Гунчик. – Показники зовсім не втішні. Критична ситуація у Ратнівському, Старо-Вижівському, Ковельському, Камінь-Каширському та Володимир-Волинському районах. Найгірша ситуація у місті Ковелі. І ще одне питання… На облік у військкомати повинні стати всі військовозобов’язані з числа переселенців, пройти медичні комісії і, якщо їх визнають придатними, бути мобілізованими для захисту України разом із волинянами