Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) оприлюднила карту АТО станом на 4 липня 2015 року. Згідно з картою, бойові дії і обстріл в зоні АТО тривають в населених пунктах Станиця Луганська, Щастя, Трьохізбенка, Троїцьке, Світлодарськ, Дзержинськ, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Новотроїцьке, Гранітне.

На Луганському напрямку спостерігається активізація розвідувально-диверсійних груп бойовиків. Українські військові відбили напад десяти бойовиків поблизу міста Щастя. Також бойовики продовжують здійснювати збройні провокації із застосуванням важкого озброєння. Бойовики тричі обстріляли позиції сил АТО у Новотошківському з 120-мм мінометів, а вночі застосували 152-артилерію по силах АТО, розташованих поблизу Трьохізбенки.

На Донецькому напрямку епіцентром бойових дій було селище Дослідне неподалік від Донецького аеропорту. Бойовики били з 120-мм мінометів, 122 і 152-мм артилерії, застосовували бронетехніку і своїх снайперів з ранку до дев'ятої вечора. Ще під вогонь потрапили Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Санжарівка та Троїцьке. Також неспокійно було на околицях Києва, зокрема у Майорську.

На Маріупольському напрямку відносно спокійно. За весь день бойовики двічі порушили перемир'я, але все одно застосували заборонені мирними угодами 120-мм міномети по силах АТО, що розташовані біля Новотроїцького.

За даними РНБО, за добу в зоні АТО загинув один військовослужбовець ЗСУ, двоє бійців отримали поранення.