Усі підрозділи спеціального призначення МВС замінить єдиний поліцейський спецназ «КОРД» («Корпус оперативно-раптової дії»). Бійці «КОРДу» отримуватимуть близько 15 тисяч гривень на місяць. Водночас патрульна поліція, яка приступила до роботи в Києві, з’явиться у Львові й Одесі наприкінці серпня. На черзі Харків, Хмельницький, Луцьк, Миколаїв та Дніпропетровськ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає новину «Преса України».

«На рівні 20 серпня – Одеса й Львів. З дистанцією в 3-4 тижні - Харків. Потім у нас - Хмельницький, Луцьк, Миколаїв, Дніпропетровськ», - зазначив глава МВС.

За його словами, уся міліція буде поступово переатестована на поліцію. Це станеться приблизно за 2 місяці.

«Далі - вже наскільки у нас вистачатиме сил, як відбуватиметься набір, і що важливо - наскільки у нас вистачатиме коштів. Тому що нова поліція - це не лише нова форма, нове навчання, нова техніка, а й нова зарплата», - підкреслив міністр.

Аваков також додав, що поліція особливого призначення «КОРД» «прийде на зміну нинішнім всіляким спецназам - Беркуту, Соколу, Грифонам та іншим». Бійці отримуватимуть по 15 тисяч гривень на місяць, а також матимуть додаткові соціальні гарантії.

«Крім того, ми сподіваємося, що будуть нарощуватися соціальні пільги. Щоб людина розуміла, що віддача від нього висока. І йому не потрібно брати хабар, а треба чесно працювати», - сказав він.

Нагадаємо, 4 липня нова патрульна поліція прийняла присягу на Михайлівській площі у Києві.