Команда «Волинь» U-16 повернулася із Закарпаття, де з 27 червня по 2 липня грала у фінальному турнірі чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Вихованці Володимира Гапона та Романа Степанова вперше зіграла у такому престижному змаганні. Нагадаємо, що наші хлопці вибороли третє місце у своїй групі поточного чемпіонату і після жеребкування потрапили до групи А. В ній грали також «Шахтар», «Карпати» та «Металіст», - інформує клубна прес-служба лучан.

Почали фінал шістнадцятилітні «хрестоносці» розпачливо – 0:6 від «гірників»… Команда, втім, не розклеїлася, а навпаки зібралася і видала два поспіль дуже хороших поєдинки.

Перший тайм проти УФК «Карпати» лучани виграли завдяки реалізованому Богданом Гладуном виходу сам на сам. Лучани повністю перегравали візаві, але свої моменти після «стандартів» «Волинь» не дотиснула до кінця. У середині другого тайму після метушні у власному штрафному «Волинь» пропустила, а через 3 хвилини, не прийшовши до тями, вже програвала 1:2. Настав час показувати характер, що волиняни й зробили. Команда зібралася і за 10 хвилин до кінця матчу провела зразкову атаку: після довгого контролю м’яча Романюк обіграв візаві, подав на Гагаловського на лінію штрафного, той в дотик грудьми скинув на хід Гладуну й Богдан зробив дубль у матчі ударом з відскоку у дальній кут воріт – 2:2. Кінцівку матчу лучани провели в атаках на чужій половині поля, але в результаті тільки нічия у дербі – 2:2.

«Можливо, не вистачило банально досвіду таких матчів», - розповів прес-службі тренер нашої U-16 Володимир Гапон. – «А ще психологічної стійкості».

Третій матч у фінальному турнірі «Волинь» розпочала так, як закінчувала гру проти «Карпат» - в атаках. Як результат такої наполегливості – три забиті голи у першому таймі. Попик, Шелофаст і Зінкевич свої моменти реалізували, а от Гладун не забив після виходу віч-на-віч, а Мосіюк влучив у стійку… Хтозна, можливо, останніх двох моментів і забракло, аби виграти гру. Бо у другому таймі картинка змінилася й після першого пропущеного голу, лучани «посипалися» й довели матч тільки до нічиєї 3:3.

У групі А «Волинь» U-16 виборола третє місце й вийшла у стиковому матчі на РУФК (Київ). «Волинь» пропустила після прикрої помилки кіпера, а також після майсетрно виконаного суперником штрафного. Як завжди, не здалася, йшла вперед, атакувала, але вочевидь і втома і коротка лава запасних не дозволили відігратися. Після рівної гри, але поразки 0:2 можемо констатувати, що лучани стали шостими в Україні у віковій групі U-16.

- Це дуже хороший урок досвіду та характеру для нашої команди, - коментує підсумки фінального турніру Волоидмир Гапон, - Могли зіграти ще краще і бути вище в підсумковій таблиці. Так, не вистачило і досвіду, і кількох людей на заміні. Хтось проявиви себе у фіналі дуже добре, дехто розчарував… Ми знаємо тепер наші слабкі сторони, знаю, що потребуємо підсилення у всіх лініях. Це ще дитячий футбол, у моїх вихованців перехідний вік. У цей час завжди складно… Але вперед рухатимемося з оптимізмом…

На фото команда «Волинь» U-16  у мукачівському замку Паланок.