В лісі на Рівненщині в Дубровцькому районі виявили мертвих кабанів і оголосили карантин. Щоб не допустити поширення збудника захворювання африканської чуми свиней, на Рівненщині вживатимуть жорстких заходів з локалізації та ліквідації поширення збудника захворювання африканської чуми свиней, - інформує «Преса України».

Як стало відомо, 2 липня в урочищі «Підкозли» мисливських угідь Дубровицького району було виявлено двох мертвих диких кабанів. Після проведення експертизи у свиней було виявлено захворювання на африканську чуму.

На даний час лісовий масив навколо урочища «Підкозли» оголошено карантинною зоною. Ветеринарні та єгерські служби щоденно обстежують територію, а на виїзді з лісового масиву встановлено два карантинні ветеринарно-міліцейські пости. Найближчим часом територію прочистять бригади мисливців, а усі відстріляні тварини будуть спалені. Окрім того, у Дубровицькому районі на ринках заборонено торгівлю живими свинями, м’ясом із них, а також іншими продуктами тваринництва.

Якщо африканська чума свиней розповсюдиться по Рівненщині – це будуть катастрофічні збитки, як для сільгосппідприємств, так і для економіки області. Адже всіх підозрілих тварин необхідно знищувати.

На сьогодні на Рівненщині, додатково визначені зони контрольного нагляду, до яких увійшли, крім Дубровиччини, території Зарічненського, Володимирецького, Рокитнівського та Сарненського районів.