Німеччина вирішила все ж таки направити своїх солдатів для участі у двох військових навчаннях на Україні. Окремі військовослужбовці будуть задіяні у маневрах Rapid Trident і Sea Breeze під керівництвом США.

Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на МЗС Німеччини, - пише «Преса України».

Військові Німеччини візьмуть участь у двох військових навчаннях в Україні, які проведуть цього літа. Згідно планів, окремі військові будуть задіяні у маневрах сухопутних сил Rapid Trident, а також у військово-морських навчаннях Sea Breeze.

Як відомо, німецькі солдати, незважаючи на конфлікт на Донбасі, брали участь у таких навчаннях і минулого 2014 року. Росія тоді висловила протест проти проведення цих маневрів.

Цьогоріч у навчаннях Rapid Trident, які проходитимуть на Яворівському полігоні, візьмуть участь 1800 солдатів із 18 країн, що на 600 більше минулорічних учасників. Ці навчання проходитимуть під командуванням США і триватимуть 11 днів.

Спільні українсько-американські навчання Sea Breeze пройдуть на Чорному морі. Розпочнуться вони 31 серпня, а завершаться 12 вересня.

Нагадаємо, в минулорічних навчаннях Rapid Trident військові відпрацьовували методи боротьби з «зеленими чоловічками», проведення провокацій і диверсій, а також особливості проведення інформаційних атак на умовного противника.