За даними АТЦ, з півночі до 6:00 в неділю, 5 липня, бойовики на Донбасі вели бентежний вогонь зі стрілецької зброї практично по всій лінії розмежування.

А перед цим з 18:00 до 0:00 4 липня, бойовики 30 разів обстріляли позиції сил АТО, у тому числі з використанням озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

«Так, в 20:00 протягом півгодини позиції сил АТО поблизу міста Щастя зазнали мінометного обстрілу бойовиків з використанням 120-мм мінометів. З 21:10 до півночі бойовики стріляли з 120-мм мінометів і стрілецької зброї по силам АТО в районі Станиці Луганської, Новгородського. В 21:30 запальними мінами калібру 120-мм обстріляні позиції сил АТО поблизу н. п. Піски», - йдеться в повідомленні.

Крім того, бойовики вели вогонь із стрілецької зброї в бік позицій сил АТО поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Старогнатівка, Кримське, Опитне, донецького аеропорту тощо.

На луганському напрямку противник веде активну повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами - зафіксовано близько 10 прольотів.