Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак під час поїздки в Одеську область висловив сподівання, що кораблі Військово-морських сил України, що знаходяться в окупованому Криму, все-таки повернуться в Україну. Про це повідомляє depo.ua.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості повернення військових кораблів з Криму Полторак повідомив, що «переговори з російською стороною про повернення наших військових кораблів ніколи не припинялися, тому є надія на позитивне вирішення цього важливого питання».

Нагадаємо, згідно з офіційними даними Генштабу, на території Автономної Республіки Крим залишилося 35 одиниць кораблів, катерів і суден забезпечення в тому числі й ті кораблі, які є бойовими. Мова йде про корвет «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», ракетний корвет «Придніпров'я», кораблі управління «Славутич», морські тральщики «Чернігів» та «Черкаси», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», підводний човен «Запоріжжя» та ряд інших суден і кораблів забезпечення.