За підсумками першого півріччя 2015 року на Волині сплачено 95,6 тисячі гривень туристичного збору. Це на 26,3 тисячі гривень більше, як торік. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

До речі, загалом у 2014 році місцеві бюджети області поповнилися на 200 тисяч гривень туристичного збору. Зокрема, в Шацьку сплачено 72,6 тисячі гривень, а в Луцьку – 68,6 тисячі гривень цього податкового платежу.

За умови розвитку належної інфраструктури на Волині місцеві бюджети можуть отримувати від туризму значно більші додаткові надходження. Але й зараз, якщо всі податкові агенти сумлінно його перераховуватимуть у бюджет, варто сподіватися на додаткові кошти у місцевих скарбницях.

Отож, у Головному управлінні ДФС у Волинській області звертають увагу представників бізнесу, що згідно з підпунктом 268.6.1 пункту 268.6 статті 268 розділу ХІІ, податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних із тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.