Оперативна нарада в голови Волинської обласної державної адміністрації вчергове розпочалась з вшанування пам’яті загиблих в зоні проведення АТО та хвилини мовчання. Володимир Гунчик нагадав присутнім, що 5 липня 2015 року після тривалого лікування від отриманої контузії помер, не виходячи з коми, Вадим Саверський.

Голова ВОДА зауважив, що Вадим Саверський був демобілізований і помер у шпиталі, а тому його сім`ї по закону, не надається допомога, як родині загиблого в зоні АТО.

Тому Володимир Гунчик пообіцяв звернутись до Президента з ініціативою про перегляд основних положень Постанови кабінету міністрів, рішення Верховної Ради про допомогу сім’ям загиблих, аби також передбачити державну підтримку сімей померлих від поранень  отриманих в зоні АТО.

Голова Волинської ОДА попросив заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика щоб це питання було ініційоване і розглянуте обласною радою максимально оперативно, навіть із «порушенням регламенту», якщо це буде потрібно.  Пирожик пообіцяв, що звернення буде винесене на розгляд незавершеної сесії обласної ради, у питаннях «Різне».