То хто розклав багаття в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, журналісти видання «Під прицілом» впродовж дня намагалися з'ясувати у відповідальних служб Луцької міськради. 

Нагадаємо, минулої п'ятниці у тридцятиградусну спеку пообіді відвідувачі парку зателефонували в редакцію нашого Інтернет-видання та повідомили, що неподалік Замку Любарта хтось влаштував масштабний «пікнік» - вздовж алеї палало багаття у кілька метрів висотою, а густий чорний дим покрив добрячу частину території. До місця загорання було неможливо підійти - там палало, смерділо, диміло і виїдало очі. 

Сьогодні журналісти спробували з'ясувати про причини загорання у самого господаря території - директора КП «Парки і сквери м. Луцька» Анатолія Трикуша. Посадовець відповів на дзвінок, втім, почувши хто його запитує та суть запитання, Анатолій Дмитрович не зрадив своїй звичній практиці, послався на зайнятість та кинув слухавку. 

Більше з ним зв'язатися ми не змогли. 

Головний еколог міста Анатолій Гламазда пояснив, що гілля підпалили мешканці, які живуть неподалік. А деревина залишилася після санітарної розчистки парку.
"Це у парку скинули хлопці гілля, його хтось підпалив. Я однозначно цього на місці там і були. Ходили дивитися, це підпалили мешканці це гілляччя. Це міг бути самопідпал. Ото ті хлопці поскладали те гілляччя, ото воно висохло, і ото хтось підпалив. Хоча я ходив, дивився, в п'ятницю з мешканцями там були, ходили, дивилися, бо там дійсно потрібно прибирати було, ото такий дійсно непорядок. То не комунальники зробили. хоча дійсно ті гілляки потрібно було утилізувати, вони там не повинні бути однозначно"
Хто у такий спосіб "утилізовував" безлад у парку, фахівець сказати не зміг.