Волинська область: триває ліквідація пожеж на торфовищах у Любешівському та Камінь-Каширському районах, - про це йдеться на сайті волинських вогнеборців.

Людська необережність у поводженні з вогнем в умовах спекотної погоди призвела до пожеж в екосистемах на території Волинської області.

З 30 червня в області трапилися пожежі на торфовищах у Шацькому, Ратнівському, Камінь-Каширському та Любешівському районах. Окрім того, 2 липня рятувальники ДПРЧ-13 селища Маневичі разом з працівниками лісової пожежної охорони приборкали низову пожежу лісу на площі 0,6 гектар. 1 липня поблизу села Немир Рожищенського району горіла суха трава на площі понад 1 гектар. Пожежу на відкритій території ліквідували рятувальники ДПРЧ-3 м. Рожище та працівники місцевої пожежної охорони села Ясенівка.

Упродовж минулих вихідних працівники підрозділів Управління ДСНС України у Волинській області працювали над ліквідацією пожеж на торфовищах у Любешівському та Камінь-Каширському районах, що трапилися 3 липня. Станом на 6 липня роботи над приборканням пожеж тривають. Спекотна погода та нестача водних ресурсів поблизу місць виникнення пожеж ускладнюють роботу рятувальників.

3 липня зафіксовано пожежу на торф'янику на території Ворокомлевської сільської ради Камінь-Каширського району. Над ліквідацією пожежі, що охопила площу понад 4 гектари, працюють співробітники ДПРЧ-8 м. Каменя-Каширського. Пожежу локалізовано. Триває ліквідація горіння. Станом на 6 липня погашено 1,3 гектари торфовища. Як з’ясувалося, пожежа трапилася внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річного мешканця села Ворокомле Івана Зубача. Винуватця притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Із 3 липня співробітники ДСНС працюють над приборканням пожежі, що охопила площу близько 2 гектарів торф’яного угіддя поблизу села Бихів. До гасіння пожежі, окрім працівників ДПРЧ-12 селища Любешів, задіяно сили та засоби підрозділів ДСНС із сусідніх районів. Зокрема, для безперебійної подачі води із віддаленого вододжерела залучено пожежну насосну станцію ДПРЧ-14 селища Ратне та рукавний автомобіль з міста Ковеля. Станом на 6 липня пожежу ліквідовано на площі 1,5 гектара.

Уранці 6 липня до оперативно-координаційного центру УДСНС України у Волинській області надійшло повідомлення про пожежу на торфовищі поблизу села Гута-Боровенська Камінь-Каширського району. Рятувальники ДПРЧ-8 м. Камінь-Каширський, прибувши на місце події, констатували: вогнем охоплено 0,03 гектари угідь. Горіння ліквідовано.