Активісти ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» не змогли назвати ТОП-5 обранців, які за результатами акції «Антирейтинг депутатів Луцької міської ради» опинились у лідерах. Зокрема, сьогодні в готелі «Україна» відбулась прес-конференція організаторів опитування та керівників громадської організації. На захід до Луцька приїхав один з основоположників «УНСО» Сергій Пандрак (позивний «Сивий»), який минулоріч у бойових діях під Хрещуватим втратив ногу.

Наразі багато активістів волинського осередку «УНСО» бере участь в бойових діях на Сході у складі різних батальйонів. Попри це, активісти, які вже повернулись з передової офіційно заявили про активізацію своїх дій в тилу.

«Ми проведемо власне розслідування скільки земель, які будиночки та на яких машинах їздять наші депутати та чиновники. Хто що зробив для міста чи як хто споруджував у рідних школах майданчики. Будемо бити – аж пір'я летітиме. Будемо моніторити кожного депутата, кожного мера, щоб вони не потрапили більше у владу. Щоб наступного разу потрапили більш-менш нормальні», - заявив Сергій Пандрак.

Він розповів, що спершу активісти обласного осередку розмістили у центрі міста палатку заради збору пожертв на підтримку сімей загиблих бійців, які були в рядах «УНСО». За його словами шести сім'ям полеглих Героїв було передано по 10 тисяч гривень допомоги. Разом з тим, назріло питання стосовно бездіяльності влади і відповідно виникла ідея провести «Антирейтинг депутатів Луцької міської ради». Акція викликала серед громадськоїсті певний ажіотаж, оскільки люди скептично поставились до того, у який спосіб активісти проводили голосування. Разом з тим, за словами представників «УНСО-ВОЛИНЬ» проголосувало 4328 пересічних громадян. Попри це, назвати ТОП-5 лідерів цього «Антирейтингу» активісти не змогли.

«На нашу думку наразі немає потреби називати першу п'ятірку, бо вже завтра вони повтікають і не прийдуть на сесію, розуміючи, що на них чекаємо ми. Про це згодом… Наразі ми дали можливість людям подивитись кого вони обрали і дали можливість визначитись. Надалі ми просто «допоможемо» тим, хто не виправдав сподівання виборців щоб вони не попали знову у владу», - повідомив очільник волинського осередку «УНСО» Сергій Власов.

Активісти пообіцяли, що прийде час і результати опитування люди побачать в дії. Попри це, на уточнення представників ЗМІ стосовно очікуваного «катання в смітниках», то Сергій Пандрак назвав такі методи негуманними і заявив, що вони вдадуться до древніх, не менш дієвих та радикальних методів впливу на депутатів. Також він наголосив на тому, що під час наступної сесії обранців, які посіли перші 5 місць в «антирейтингу» буде представлено на всенародний розсуд разом з матеріалами про їхні «напрацювання».

В той же час, активісти заявили, що дорожать репутатією та честю своєї організації і останні події спровокували у ЗМІ вилив різної інформації, яка, на їх думку дискредитує саму організацію «УНСО». Також вони заявили, що досі триває тиск на активістів, яких всілякими методами намагаються облити брудом, мовляв «антирейтинг» було організовано, аби «збити з неугодних депутатів гроші». Попри усе, кілька разів поспіль під час прес-конференції члени ГО «УНСО» заявляли, що не збираються йти на чергові вибори і цією акцією лише вказують на те, що попередній владі не місце в чиновницьких кабінетах та депутатських кріслах.

Разом з тим, на заході прозвучала інформація, що за список антирейтингу вже намагались домовитись, однак хто саме та з ким – не було наведено жодного факту. Мовляв організатори та самі депутати, які зацікавлені в цьому, ще можуть домовитись про усе. Ба, навіть звучали прізвища таких дійових осіб, як Андрій Козюра,  Євген Ткачук, Микола Яручик та інші. Однак, ініціатори  проведення опитування на визначення «Антирейтингу депутатів Луцької міської ради» таки не оприлюднили прізвищ, побоюючись, що обранці «накивають п'ятами».