Старший лейтенант працівник відділу соціальної та психологічної допомоги Маневицької виправної колонії на прохання засуджених проносив на територію закладу мобільні телефони, не дивлячись на те, що згідно внутрішніх правил колонії в’язням забороняється користуватися засобами зв'язку.

За іронією долі, в обов’язки старшого лейтенанта навпаки входило виявляти та вилучали усі заборонені предмети. Натомість посадовець спокусився на 200 гривень, які йому пообіцяли за доставку двох мобільників.

Так, у серпні минулого року один з в’язів запропонував працівнику відділу соціальної та психологічної допомоги зустрітися з чоловіком, який передасть засудженому два телефони. За це «посильний» отримає 200 гривень.

Перша спроба пронести на територію Маневицької виправної колонії заборонені стільникові телефони і передати їх засудженим була вдалою. Коли чоловік намагався занести другу «бандероль», його викрили працівники оперативного відділу Маневицької ВК, які й вилучили у нього заборонені предмети.

Згодом проти старшого лейтенанта відкрили кримінальне провадження, яке розглядали в Маневицькому районному суді. Під час досудового слідства між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої чоловік відбудеться лише штрафом, хоча його й позбавили спеціального звання.

Тож згідно вироку Маневицького районного суду, чоловік, який спокусився на 400 гривень, повинен буде сплатити 18 700 гривень штрафу.