В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в районі Богданівки під Маріуполем зав'язався бій між силами АТО і проросійськими бойовиками. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook, інформує РБК.

"Станом на 18 годину, починаючи з нуля годин, сьогодні, 6 липня, в зоні проведення АТО не було жодного артилерійського обстрілу наших позицій. Ймовірно, це пов’язано із завтрашньою зустріччю контактної групи", - йдеться у повідомленні.

Однак, з 17.50 поблизу населеного пункту Богданівка, що на Маріупольському напрямку, триває бойове зіткнення проросійських бандитів з українськими військовими. 2 групи піхоти бойовиків чисельністю 10-15 чоловік використовуючи стрілецьку зброю, намагаються атакувати позиції сил АТО. Захисники України дають гідну відсіч ворогу.

Протягом 6 липня бойовики вели переважно турбуючий вогонь зі стрілецької зброї та 82-мм мінометів по позиціях сил АТО в районі населеного пункту Кримське, що на Луганщині. На Донецькому напрямку епіцентром обстрілів було селище Опитне, неподалік Донецького аеропорту, та Лозове.

Близько другої години ночі зафіксовано проліт безпілотника в небі над Луганщиною.

Окрім цього, сьогодні вночі військовослужбовці протиповітряної оборони Збройних Сил України виявили проліт безпілотника над акваторією моря поблизу Маріуполя. Засобами ППО літальний апарат був збитий і впав у воду.
Триває операція з його підйому зі дна Азовського моря.

Ситуація в зоні АТО цілком контролюється українськими військовими.