Минула доба характеризувалася зменшенням бойової активності. Зокрема, кількість фактів застосування важкого озброєння є мінімальною за останні 2 місяці, повідомив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, - пише Кореспондент.

Разом з тим, на Луганському напрямку ввечері сепаратисти провели потужний мінометний обстріл Щастя, внаслідок чого пошкоджено 2 трансформатори і приміщення турбінного відділення Луганської ТЕС. Також вчора неодноразово зафіксовані перестрілки в районі Кримського. Крім цього, провокації із застосуванням стрілецької зброї відбулися біля Золотого.

На Донецькому напрямку сталися дві збройні провокації супротивника біля селища Лозове. Ще два збройних інциденти сталися в районі стратегічно важливої залізниці на перегоні Фенольна - Ясинувата. У районі аеропорту перестрілки між силами АТО і бойовиками тривали від Авдіївки до Мар'їнки практично цілий день.

На Маріупольському напрямку зафіксований короткочасний мінометний обстріл позицій ЗСУ в районі Новотроїцького. Також увечері відбулося зіткнення між силами АТО і бойовиками в районі с. Богданівка, що між Волновахою і Комсомольським.

За минулу добу в результаті бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 3 - отримали поранення. Цих втрат сили АТО зазнали на Луганському та Маріупольському напрямку.

 

Водночас сепаратисти на своїх інформаційних ресурсах повідомляють про обстріл Докучаєвська, села Вільне у Тельманівському районі, Дзержинське в Новоазовському районі, Спартак поблизу донецького аеропорту. Також залпи гармат були чутні в Київському районі Донецька.