Станом на 8:00 7 липня в області ліквідовано 4 пожежі в екосистемах. Зокрема, рятувальники ДСНС ліквідували пожежу на торфовищі поблизу села Бихів Любешівського району. Погашено пожежу торфу поблизу села Гута-Боровенська Камінь-Каширського району, а також ліквідовано загорання посуші у Ківерцівському районі та низову пожежу лісу у Ратнівському районі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Волинській області.

Уранці 6 липня до оперативно-координаційного центру УДСНС України у Волинській області надійшло повідомлення про пожежу на торфовищі поблизу села Гута-Боровенська Камінь-Каширського району. Рятувальники ДПРЧ-8 м. Камінь-Каширський ліквідували горіння.

6 липня о 16:45 надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на площі 0,2 гектари поблизу села Кульчин Ківерцівського району. Пожежу ліквідували працівники ДПРЧ-6 м. Ківерці. Як з’ясувалося, пожежа трапилася внаслідок необережного поводження з вогнем 28-річної Тетяни Пилипчук. Жінка спалювала сміття на присадибній ділянці, у результаті чого вогонь перекинувся на відкриту територію. За вчинене порушення винну особу притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

6 липня виникла низова пожежа лісу на площі 2 гектари поблизу села Краска Ратнівського району. Загоряння ліквідували співробітники ДПРЧ-14 селища Ратного разом з працівниками лісової пожежної охорони.

7 липня рятувальники Камінь-Каширського району продовжують гасити торфяне угіддя, що горіло на площі 4,8 гектари, поблизу села Ворокомле. Ліквідовано 1,9 гектари.