У Ківерцях антимонопольники встановили економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів в громадському транспорті, - інформує прес-служба Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

До Волинського обласного територіального відділення АМКУ надійшли звернення про наявність ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях підприємців - перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на маршрутах «Луцьк-Ківерці» (в т.ч. «Луцьк-Муравище», «Луцьк-Славне» та «Луцьк-Торстянець») і в зворотному напрямку, щодо самостійного (без погодження/затвердження органами влади) підвищення з березня поточного року розміру тарифів на послуги з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, внаслідок недотримання визначеної вартості проїзду між населеними пунктами (надалі – тарифна сітка).

За результатами розгляду звернень Відділення виявило в діях підприємців - перевізників ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг перевезення пасажирів на маршруті «Луцьк-Ківерці», що призвело до ущемлення інтересів споживачів.

З метою усунення причин виникнення порушень конкуренційного законодавства, адміністративною колегією Відділення були надані обов’язкові до розгляду рекомендації підприємцям - перевізникам, які було виконано шляхом застосування вартості проїзду, яка визначена тарифною сіткою. Крім того, тарифна сітка розміщена в салонах маршрутних автобусів в зручних для пасажирів місцях.