Керівник ГО «Автомайдан Україна» Олег Бондарук запитав виконуючого обов’язки начальника  Волинської митниці Дмитра Якобчука чи готовий він зняти свою кандидатуру на посаду начальника митниці, пройти громадські слухання та конкурс.

Про це нового керівника митниці питали під час прес конференції в.о. Якобчука з представниками волинського бізнесу.

Загалом підприємці висловлювали своє обурення діяльністю попереднього керівника Волинської митниці, та розповідали факти злочинної діяльності митників. Луцькі активісти закликали Якобчука вести прозору діяльність та висловили підозру, що керівні посади на митницях дістаються людям не через їх професійні навички, а за родинними зв'язками.

Зокрема Богдан Климчук розповів, що в нього є інформація про те, що на посаду повертається заступника Волинської митниці Юрій Терещук – близький родич відомого прокурора Волині часів Януковича. Також він розповів, що начальником пункту пропуску «Устилуг» може стати похресник Калетніка та інші не зовсім нові обличчя.

Дмитро Якобчук заперечив чутки про його родинні зв’язки з колишнім очільником Волинської митниці Романом Микитюком, та переконував присутніх, що готовий працювати відкрито «по новому». Але на запитання керівника ГО «Автомайдан Україна» Олега Бондарука про те, чи готовий він зняти свою кандидатуру на посаду начальника митниці та пройти громадські слухання і відкритий конкурс, Якобчук відповідав досить непевно.

«Якщо це буде в баченні керівництва державної фіскальної служби… Якщо буде такий порядок проходження на посаду – я це готовий зробити» - відповів Дмитро Якобчук.

Натомість Олег Бондарук вимагав в. о. начальника  Волинської митниці заявити свою чітку позицію. Та врешті погодився на пропозицію Олега Бондарука.

«Я на дану посаду ще не призначений. Я виконуючий обов’язки. Закінчуються у мене виконання обов’язків 21-шого липня. З 21-шого липня я готовий» - врешті сказав Дмитро Якобчук.