Уродженця селища Маневичі, який ухилився від мобілізації, засудили до 3 років позбавлення волі з річним іспитовим терміном.

Ще у лютому чоловіка викликали до Маневицько-Любешівського об’єднаного районного військкомату для проходження військово-лікарської комісії. Висновок комісії  був таким, що хлопець придатний до служби у Збройних силах України. Однак молодий чоловік вирішив пройти комісію повторно через те, що мав проблеми зі здоров’ям.

Тому чоловік поїхав на другу комісію в Луцьк. Під час медичного обстеження лікарі встановили, що у хлопця хвороба серця, а тому дали висновок про те, що хлопець обмежено придатний для військової служби у мирний час.

З таким заключенням ВЛК чоловік повернувся до Маневицько-Любешівського ОРВК, однак там йому все ж намагалися вручити повістку. Втім, посилаючись на висновок  позаштатної постійно-діючої військово-лікарської комісії ОВК м. Луцька, хлопець відмовився підписувати документ. А тому проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за ухилення від мобілізації.

В ході слідства між прокурором та підозрюваним була укладена угода, за якою він визнавав себе винним, тому вирок суду був пом’якшений. Маневицький районний суд звільнив його від ув’язнення на три роки, присудивши умовний термін строком в 1 рік.