Апеляційний суд Волинської області  відхилив скаргу лучанина Віталія Соколовського, який у лютому будучи напідпитку збив на смерть кіборга Юрія Федчука. Суд І інстанції засудив винуватця ДТП до п'яти років позбавлення волі. Однак обвинувачений подав апеляцію і просив призначити йому умовний термін покарання. 

Нагадаємо, що у лютому цього року п'яний молодик Віталій Соколовський їхав по проспекту Відродження у напрямку до проспекту Молоді. Хлопець перевищив допустиму швидкість і наїхав на чоловіка, на той час був на дорозі. 

Загиблим виявився лучанин Юрій Федчук, який незадовго до аварії повернувся з АТО.  

На той момент чоловік саме стояв біля двох автомобілів, на які чіпляв буксирувальний трос. 

Віталій Соловський не побачив чоловіка і збив його. Від удару автомобіль занесло і він зіткнувся з машиною, яка була припаркована біля обочини. 

Від отриманих травм Юрій Федчук помер на місці. 

Після ДТП друзі загиблого та активісти спільно з працівниками ДАІ відвезли винуватця ДТП до Волинського обласного наркологічного диспансеру на медичне освідування, яке й встановило, що на момент скоєння ДТП Віталій Соколовський був напідпитку.

Зрештою, у травні Луцький міськрайонний суд засудив Віталія Соколовського на п'ять років позбавлення волі та відібрав у нього водійські права на три роки. 

Крім того засудженого зобов'язали відшкодувати матері загиблого кіборга 8 049 гривень матеріальної та 200 000 гривень моральної шкоди. Суд також задовольнив цивільний позов власника автівки, з якою зіткнувся Віталій Соколовський після наїзду на Юрія Федчука, про відшкодування 127 970 гривень завданих збитків. 

Сам обвинувачений оскаржив вирок. Молодик готовий сплатити потерпілим усі заявлені суми, але просив змінити йому реальний строк покарання на іспитовий. 

В суді молодик пояснив, що недавно одружився і влаштувався на роботу, він готовий сплатити усі завдані збитки, але якщо його буде ув'язнено, то він нічого не зможе зробити. Мовляв, будучи на волі, буде працювати і заробляти гроші, аби компенсувати матері та другу загиблого усі збитки. 

Потерпілі також не наполягали на суворому покаранні для Віталія Соколовського, якщо він гарантує виконати рішення суду в частині грошового відшкодування. 

Втім колегія суддів Апеляційного суду Волинської області залишила апеляцію обвинуваченого без задоволення, мотивуючи своє рішення тим, що суд І інстанції врахував усі обставини при винесенні вироку