На Луганщині підрозділом ДФС «Фантом» спільними зусиллями з СБУ та Держприкордонслужбою був ліквідований канал надходження на територію України контрабандного пального.

Про це повідомили у прес-центрі Фіскальної служби.

«Нелегальний трубопровід, через який перекачували пальне, функціонував в селі Пантюхіне і з'єднувався з одним із селищ Російської Федерації. Його довжина становила близько 1 кілометра», - повідомили у ДФС.

Зазначається, що нелегальний трубопровід виходив у подвір’я одного із приватних будинків. 5-6 разів на тиждень туди приїжджали кілька вантажівок і закачували контрабандне пальне.

Вантажівки перевозили пальне у сусіднє село, де переливали його в спеціальні ємності і зберігали декілька діб з метою конспірації.

Згодом пальне бензовозами транспортували за межі Луганщини. Перевізники навіть оформляли фіктивні товарно-транспортні накладні для безпечного перевезення контрабанди.

Працівники місцевих правоохоронних органів прикривали дану незаконну діяльність.

«Кінцевою точкою злочинної схеми ставала мережа АЗС, яка діє на території Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Запорізької областей, через яку реалізовувалося нелегальне паливо», - додали у прес-службі.