У Луцьку дбайливий, благородний та найчесніший міський голова, таку оцінку дають Миколі Романюку самі мешканці міста, яких на вулиці опитали журналісти. Судячи з останніх даних, рейтинг народної любові до міського голови лише зростає.

Зокрема, лучани радіють оптимізації бюджету за рахунок відключення гарячої води і необмеженим можливостям, які надала влада, стимулювавши лучан до здорового способу життя – щоранкові фізкультхвилинки з каструлями та загартовування холодною водою, бо це неабияк продовжує життя. Певно, якби не Микола Ярославович, запевняють щасливі лучани, вони б ніколи не взялись за своє здоров'я у такий спосіб і не відвідували б так часто місцеві водойми.

Зокрема, пенсіонерка з Луцька за все життя з 1947 року не знала такої благодаті, бо не переймалась цим питанням. З крану постійно текла гаряча вода.

А от молода пара не змогла стримати емоцій і просто на вулиці засипала мера подяками за продуманий хід та надану можливість помити вранці голову холодною водою, що активно стимулює приток крові і мозкову діяльність.

Натомість дітвора з радістю біжить до найближчої водойми, і нехай батьки не турбуються, оскільки це лише виховує в молоді звичку до щоденної гігієни, а регулярні водні процедури оздоровлюють тіло і укріпляють дух.

Можливо, мер на цьому не зупиниться, а взимку його мудру голову осяє світла думка вимкнути лучанам опалення, і вони ще активніше візьмуться за здоровий спосіб життя і спорт.

Тож завдяки таким сміливим реформам міського голови дуже скоро Луцьк може стати стартовою точкою розвитку України, а прогресивні ініціативи Миколи Ярославовича переймуть не лише керманичі інших міст країни, а й європейські лідери. Бо Луцьк - таки європейське місто.

P.S.: В той же час, одна панянка доречно зауважила, що міський голова за 5 років свого кадентства чомусь не придбав у Луцьку квартири і живучи за містом, перебивається без благ цивілізації, обмежений сільським побутом і весь час думає як ще покращити життя лучанам. Не маючи такої привілеї, бо нажаль не лучанин як його обранці, Микола Романюк навіть взяв участь в показовій акції і ще навесні першим облився крижаною водою, чим показав лучанам себе не лише на слові, а й на ділі.