28-річний лучанин Юрій Воробей винайшов досить цікавий спосіб як заробляти гроші. Чоловік знайомиться з жінками, фліртує та заводить з ними стосунки, а потім ніби то під приводом різних сімейних обставин та проблем «викачує» з панянок гроші. Принаймні, так розповідає одна із жертв альфонса.

До редакції інтернет-видання «Під прицілом» звернулася лучанка Олена, яку, як вона вважає ошукав альфонс та шахрай на ім'я Юрій Воробей.

Сама вона кілька років перед тим овдовіла, і відтоді самостійно виховує сина.

Жінка розповіла, що познайомилася із молодим чоловіком минулого року. Спершу парубок наполегливо набивався їй у кавалери: галантно залицявся, дарував квіти, відзвозив на роботу та додому. Невдовзі жінка також почала симпатизувати залицяльнику і у них зав’язалися стосунки.

Однак наша героїня навіть не підозрювала, що цей роман обернеться для неї такими фінансовими втратами.

Першй раз, розповіла жінка, молодий чоловік попросив у неї 2 500 гривень ніби то на ліки для хворого дідуся.

Жінка перейнялася проблемою свого кавалера і позичила йому необхідну суму коштів. Молодик обіцяв повернути гроші при першій же можливості.

Втім, через деякий час Юрій знову попросив грошей, тільки тепер уже для переоформлення своєї автівки. Мовляв, він вирішить усі питання з автомобілем і поверне коханій одразу всю суму.

Та коли ж вона врешті попросила повернути борг, хлопець сказав, що його хворий дідусь помер, а тому йому треба ще півтори тисячі гривень на поховання.

«Ще тоді мене це насторожило, але я все ж таки позичила йому ще півтори тисячі гривень. Все ж таки дідусь помер, а це горе для кожної сім'ї», - розповідала жінка.

З того часу Юрій намагався ще позичити грошей, проте жінка відмовляла, бо вже почала насторожено ставитися до свого кавалера.

Втім, одного разу молодий чоловік подзвонив до Олени посеред ночі і тривожним голосом розказав, що його маму от-от оперуватимуть. І знову ж таки просив позичити йому кошти. Молодик навіть був готовий приїхати до жінки по гроші просто посеред ночі, проте вона відмовила. І уже зранку лучанка виявила, що її благовірний вкотре хотів «розвести її на гроші».

«З самого ранку я почала дзвонити по лікарнях та питати коли і де будуть оперувати матір Юрія. Я знала її ім'я, бо Юрій казав мені як її звати. Але на мій подив виявилося, що жінку з таким ім'ям не те, що не будуть оперувати, а така взагалі не поступала на лікування до жодної лікарні міста. Тоді я остаточно зрозуміла, що мене розводять як кошеня», - розповідає Олена.

Тоді жінка зателефонувала до Юрія і сказала, що знає правду. З того часу чоловік зник з її життя.

Юрій Воробей. Фото надане потерпілою

У підсумку молодий чоловік видурив у лучанки понад 15 900 гривень, а найбільшою проблемою для жінки у цій історії є те, що вона давала коханому в борг не особисті кошти, а знімала з кредитної картки. За рік Олена уже переплатила банку 3 000 гривень, які мусила перераховувати на погашення відсотків за карткою.

Лучанка уже майже рік не може повернути свої кошти і навіть попросила допомоги у знайомих юристів.

Правник також намагався вмовити Юрія, кілька разів пропонував йому повернути жінці кошти добровільно.

Спочатку чоловік погодився і навіть запропонував віддати свою автівку під заставу, мовляв допоки не поверне усю суму боргу, то ключі від машини будуть жінки. Але згодом чоловік зізнався, що ніякого транспорту у нього немає.

Зрештою, терпець жінці урвався і вона звернулася до журналістів. Ми теж намагалися зв’язатися з Юрієм, щоб він прокоментував такі звинувачення у свій бік. Почувши, що до нього дзвонять журналісти, Юрій Воробей зразу кинув слухавку і після цього на наші дзвінки більше не відповідав.

Вочевидь, той факт, що ця справа може набрати розголосу, таки налякав боржника-альфонса, і він кинувся телефонувати до жінки та адвоката і переконувати обох, що погасить борг. 

Тоді 28-річний лучанин написав розписку адвокату скаржниці, що, мовляв, він буде щодня перераховувати жінці по 200 гривень на картку.

Перших кілька днів чоловік справно виплачував борг, однак потім знову зник.

Наразі лучанка готує позов до суду та подала заяву до правоохоронних органів про шахрайські дії відносно неї.

Олена розповіла, що вона - не єдина жінка, яку Юрій Воробей у такий спосіб «розвів» на гроші. Потерпіла стверджує, що вона у цьому цілком упевнена, хоч з іншими «жертвами альфонса» особисто не знайома. Тому, аби убезпечити жінок від аналогічних помилок, Олена звернулася до нас.