Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук зізнався, що Кайрат нагадав йому донецький Шахтар, - пише Корреспондент.net.

Півзахисник збірної України Анатолій Тимощук розповів про причини свого переходу до Кайрата. «Варіантів продовження кар'єри було достатньо. Але якось мій товариш по збірній мені каже, що президент Кайрата хотів би з тобою поговорити. Ми з ним зідзвонились. Президент каже:
«Чому я тобі телефоном розповідатиму, пояснюватиму. Сідай на літак, прилітай на день-два. У нас гра в неділю буде, граємо з «Астаною». Це дербі вважається, дербі двох столиць. Приїжджай - усе подивишся».

Ну що мені проблема сісти в Пітері - 4,5 год. польоту і подивитись? Прилетів. І побачив, яке тут ставлення до команди. І мені це нагадало Шахтар, коли я переходив туди на початку своєї кар'єри. Є амбіції, є бажання, але поки нічого глобального не зроблено.

Є натхнення, база, дитяча Академія. Фани приходять на матчі. Команда хоче прогресувати плюс грає у єврокубках. Тому в такій команді можна одержувати задоволення від роботи. Тому я подивився гру (Кайрат, до речі, переміг 2:0) і сказав, що мені потрібен час на роздуми. Дня 4-5 думав і вирішив переходити до Кайрата», - зізнався Анатолій.

Нагадаємо, що Тимощук сподівається зіграти у фінальній частині Євро-2016. Після завершення кар'єри Тимощук збирається стати тренером.