В обласному центрі Волині навчається чимало дітей із прилеглих сіл. Про це йшлося 22 липня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, - пише Волинський інформаційний портал.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що процеси децентралізації та об’єднання громад змушують переглядати багато витрат міського бюджету, зокрема, у сфері освіти. Так, у Луцьку вчиться чимало дітей із прилеглих сіл. Загалом у загальноосвітніх закладах міста навчаються 23 тисячі учнів. Із них – понад 1600 дітей – це жителі прилеглих сіл.

Схожа ситуація і з дитячими садочками. Серед 10 тисяч дошкільнят – 560 діток із навколишніх сіл. «Це повністю все за рахунок бюджету міста Луцька. Мінімум 10 тисяч на рік виділяється на кожну дитину», - зауважив Романюк і додав, що відтепер кроки до розширення повноважень місцевого самоврядування «змушують рахувати гроші».

Нагадаємо, що під час оперативної наради секретар міськради Сергій Григоренко заявив, що у випадку, якщо навколишні села не захочуть об’єднуватися з Луцьком, міська влада переглядатиме підходи до зарахування учнів до навчальних закладів.