НАК «Нафтогаз» нині через суд вимагає у ПАТ «Волиньгаз» сплатити понад 38 мільйонів гривень боргу за природній газ. Причому волинський облгаз купував блакитне паливо не для населення.

На початку липня стало відомо, що НАК «Нафтогаз» подав позов до ПАТ «Волиньгаз» з метою стягнути з облгазу 38 594 871 гривень.

Однак на судові засідання по цій справі відповідач не приходить.

Як минулого разу, так і сьогодні головуючий суддя по справі Ігор Гарбар відклав розгляд справи, позаяк у суду немає підтвердження того, що ПАТ «Волиньгаз» взагалі знає про судові засідання.

Сьогодні після судового слухання нам вдалося поспілкуватися з представником НАК «Нафтогаз», який пояснив, що ще у січні 2013 року його відомство та ПАТ «Волиньгаз» уклали між собою договір поставки природного газу.

Однак цей газ призначався не для населення, а для забезпечення власних технічних витрат облгазу.

Починаючи з січня 2013 року НАК «Нафтогаз», запевняє представник відомства, справно надавав «Волиньгазу» блакитне паливо, однак покупець з розрахунками, вочевидь, не поспішав.

Позивач запевнив, що «Волиньгаз» щомісяця перераховує певну суму коштів за газ, однак не у повному об’ємі. А тому з січня 2013 року по листопад 2014 року у ПАТ «Волиньгаз» перед НАК «Нафтогаз» існує заборгованість у розмірі 38 594 871 гривень, які позивач нині намагається стягнути в суді.

Через неявку відповідача суд не може розпочати слухати справу по суті.

Своєю чергою прес-служба ПАТ «Волиньгаз» наразі не коментує цю ситуацію до того моменту, поки суд не прийме будь-яке рішення по справі.

Однак ми і надалі будемо стежити за розглядом цього провадження.