Водій вантажівки, який наприкінці грудня 2014 року врізався у міжнародний автобус з іноземцями сполученням «Київ-Штутгарт», постав перед судом.

Нагадаємо, що 17 грудня у селі Звірів Ківерцівського району відбулася страшна аварія. Тоді вантажівка марки «ДАФ» виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з міжнародним автобусом.

Від удару кабіна вантажівки та передня частина автобуса були розбиті вщент.

Внаслідок ДТП два водії автобуса загинули на місці, а одна з пасажирок отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Раніше ми писали, що волинські медики тоді госпіталізували одразу вісім людей, однак більшість з них невдовзі відпустили.

Того ж дня начальник обласного Управління ДАІ Володимир Кравченя скликав прес-конференцію і розповів, що ймовірним винуватцем масштабної аварії міг бути водії вантажівки, який виїхав на зустрічну смугу.

А згодом і слідство підтвердило таку версію.

Коли ж справа надійшла до Ківерцівського районного суду, то і сам обвинувачений не заперечував того, що він виїхав на зустрічну смугу.

Чоловік розповів, що намагався обігнати автомобіль, який їхав перед ним та виїхав для цього на зустрічну смугу, а автобус, що їхав йому назустріч не помітив.

Водій вантажівки дуже шкодує, що через нього загинуло двоє людей і переконував, що намагався всіляко допомогти сім’ям загиблих.

Дружини водіїв також запевнили в суді, що обвинувачений цілком відшкодував усі завдані збитки, а тому вони не мають до нього претензій.

Разом з тим жінки просили призначити для винуватця аварії найменше покарання, яке тільки можливо.

Тож суд взяв до уваги таку позицію потерпілих, а також те, що обвинувачений має неповнолітнього сина та доглядає за старенькими батьками, і засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі, але з трирічним іспитовим терміном.