Головний міліціонер Луцька відверто охарактеризував ефективність діяльності місцевої міліції у вирішені питань, пов’язаних з вуличними міняйлами як «стрілянина по горобцях із палиці».

Про це начальник Луцького МВ Ігор Муковоз заявив під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 липня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Свою позицію він висловив після того, як секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко звернувся до членів виконавчого комітету з пропозицією виробити певний механізм щодо боротьби з «валютними фахівцями» у центрі міста.

«У нас всі хочуть змінити те, що не так просто змінюється. Ефективність роботи міліції з питання незаконної діяльності валютників - це як «палкою стріляти по горобцях», - зауважив очільник луцької міліції.

З його слів, велика кіпа протоколів, що стосуються валютників, лише підриває авторитет міліції. Він зазначив, мовляв, поки є попит, буде й пропозиція.

«Та й таке явище як вуличні міняйли є в кожному місті. Тож давайте не будемо приймати порожні рішення та натискати на кнопки, якщо все одно це не матиме жодних результатів», - звернувся Ігор Муковоз до Григоренка, натякаючи на те, що окремі рішення членів виконкому – не що інше як популізм.