Українська екoноміка сьогодні увійшла в особливому фазу. Про неї зараз, як і про померлу людину, - або добре, або нічого. Круте піке нашої країни продовжується вже другий рік, а кінця-краю йому навіть не видно, - пише Бізнес.юа.

І саме тоді, коли автомобіль для рядового українця нарешті потрохи переставав бути розкішшю, а ставав звичайним засобом пересування, потрійний стрибок курсу іноземної валюти знову загнав більшість українських родин за межу середнього класу. Це ж стосується і не просто цін на авто чи на запасні частини до нього, а в першу чергу – на бензин. Він якраз потрібен кожного дня.
Цифри на інформаційних табло АЗС підіймалися кожного дня, причому із такою швидкістю, що інколи вранці заправлявся за однією ціною, а ввечері – вже на одну-дві гривні дорожче. Тоді перед абсолютною більшістю автолюбителів постав важливий вибір: ставити машину в гараж до настання кращих часів або ж переходити на гaз. 

То в чому ж такі беззаперечні плюси встановлення газобалонного обладнання для автомобілів? Найперше і найголовніше – значна економія коштів. Адже заправляти свій автомобіль газом набагато дешевше, ніж традиційним бензином. Також їзда на газі робить авто надійнішим за рахунок загального зміцнення паливної системи, дозволяє рідше змінювати мастило, збільшує ресурс роботи поршнів та циліндрів.

Звісно, для цього доведеться одного разу витратити трохи більшу суму, ніж зазвичай, зате потім можна буде економити з кожною заправкою. А прислів’я про те, що скупий платить двічі, ще ніхто не відміняв. Зрештою, нинішня ситуація в країні поставила українців а таку позицію, що економити потрібно завжди і на всьому. Будь то автомобіль, поїздки в маршрутному таксі, покупки в магазині та навіть походи до лікаря. Кожен зараз виживає так, як може, і найгірше, що особливих передумов для покращення не помітно.

Але це далеко не привід лити сльози, як завжди робили українці. Потрібно просто знаходити будь-яку можливість зекономити. Купити акційний товар, поторгуватися на ринку, взяти не обов’язково брендові, а просто якісні взуття чи одяг. І, звичайно, максимально оптимізувати витрати на свою машину. А в цьому випадку установка газобалонного обладнання виглядає найпершим кроком.

Читайте також: У Луцьку під час руху вибухнула «Toyota», є постраждалі ОНОВЛЕНО