У селі Носачевичі Рожищенського району невідомі вкотре винищили насадження молодих сосен, - зазначають у мережі активісти «Самооборони Рожища».

За інформацією активістів, до них зателефонували місцеві мешканці, які повідомили про факт знищення дерев. Волонтери, своєю чергою, звернулися до правоохоронців та вирушили на місце події. Крім того, зателефонували до еколога району Сергія Михальчука, проте він виявився у відрядженні.

«Приїхали і аж серце завмерло. Тут не кричати, а плакати хочеться… Що тут скажеш, всі добре розуміють, що без наслідків для нас та наших нащадків така діяльність не минеться. Адже, ліси виконують рекреаційну функцію, захищають ґрунти від ерозії, підвищують урожайність сільськогосподарських культур, регулюють водостік, продукують кисень, тим паче сосни! А тут така територія залишається спустошеною… І все заради чого?» ‒ пишуть активісти.

За словами охоронця, який перебував на території, у власника всі необхідні документи на вирубку є. «За спостереженням селян, дивним є й той факт, що вирубані деревця тихенько вивозять. Чого б це? Щоб прикрити свій злочин? Але кому це говорити чи запитувати? Охоронцеві, який з нами й спілкуватися відмовився!? Лише сказав, що всі необхідні документи у власника. А хто їх бачив? Багато запитань та мало відповідей. Словом, представник правоохоронних органів традиційно склав протокол. Ми не втрачаємо надії на справедливість. Хоча зрозуміло вже, що це кругова порука. У всіх ключових кріслах сидять «свої» прикормлені люди. Та якщо ви, шановні власники кар’єрів, думаєте, що все в житті можна «вирішити» за гроші, то ви дуже помиляєтеся», ‒ зазначається в дописі.

Читайте також: Як заробляють на вирубці волинських лісів