З власної кишені лучани змушені переплачувати щомісяця понад 3 мільйони гривень за тепло. Про це повідомив депутат Луцької міської ради Сергій Сівак під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження 22 липня.

Депутат розповідає, що існує секретний договір про надання давальницької сировини, укладений між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Зі слів Сівака, договір цей засекречений і лише декілька працівників ДКП «Луцьктепло» втаємничі у подробиці.

«Він настільки втаємничений, що жодна людина, окрім обмеженого кола працівників «Луцьктепла» і інших підприємницьких структур не знає про його зміст», - розповідає Сівак.

Проте за інформацією, якою володіє депутат, тарифи на тепло згідного цього договору завищені на 30 %, тобто лучани практично переплачують щомісячно 3 000 мільйони гривень на користь цього підприємства.

Тому, зі Слів Сівка, депутати звернулися з проханням до міського голови Миколи Романюка про оприлюднення тексту цього договору та надання для ознайомлення. Але наразі відповіді досі немає.

Крім цього, депутати профільної комісії проголосували за визнання тарифів на ЖКП такими, що є необґрунтованими економічно та суперечать чинному законодавству про захист прав споживачів і є руйнівними для економіки, тобто такими, що призвели до зубожіння населення.

Члени комісії вирішили надіслати звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів для внесення змін до чинного законодавства про зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги у 2 рази.

В той же час депутати вирішили надіслати відповідні рішення міським радам міст обласних центрів для підтримки позиції Луцької міської ради про необґрунтоване збільшення тарифів на енергоносії та природний газ.

Контроль за виконанням рішення поклали на постійну комісію міської ради з питань ЖКГ.