Президент України Петро Порошенко закликав прискорити розробку податкової реформи і повернутися до обговорення законопроекту про оподаткування розкоші. Про це повідомила 23 липня прес-служба Президента.

«Так, нам потрібно більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності зі стратегією економічної лібералізації не використовуємо реформу для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна вилитися у збільшення податкового навантаження на економіку, у збільшення податкового тиску», - сказав Петро Порошенко у четвер на засіданні Національної ради реформ у Києві.

Хоча, як зауважив Президент, готовий підтримати збільшення в частині оподаткування розкоші, тому що Верховна Рада провалила цей закон і більше не поверталася.

«Я як президент хочу нагадати про нього, це - додаткове джерело, це - відновлення справедливості», - сказав Порошенко.

Президент також підкреслив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не буде передбачати збереження єдиного податку для малого та середнього бізнесу.

Також він висловив крайню стурбованість темпами підготовки реформи та її синхронізації з бюджетним процесом.

Нагадаємо, що в Україні всі власники «розкішних автомобілів», повинні будуть оплачувати так званий «податок на розкіш». Даний податок був введений з 1 січня 2015 року в пакеті поправок до Податкового кодексу і передбачає оплату в сумі 25 000 гривень за кожне авто.