Це трапилося вчора, 23 липня в другій половині дня. За інформацією, якою володіє видання Kowel.com.ua, на хабарі «погоріли» відразу четверо працівників Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК). Всі їхні протиправні дії задокументовано співробітниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Волинській області.

Сума хабара і прізвища медичних спеціалістів – поки що не розголошуються. Ковельська МСЕК, яку очолює лікар-невропатолог Сергій Кухарук, знаходиться на першому поверсі будівлі стоматологічної поліклініки на вулиці Незалежності, проводить медико-соціальну експертизу особам, які звертаються для встановлення інвалідності, є самостійним спеціальним закладом, що не входить до структури міськрайонного територіального медичного об’єднання (МТМО).

На Волині це уже не перший подібний випадок. У квітні 2014 року правоохоронці затримали «на гарячому» під час одержання хабара голову Луцької міської медико-соціальної експертної комісії та двох її колег. Загалом підтвердилося 25 епізодів злочинної діяльності експертів, які «заробили» майже 23 тисячі гривень на інвалідах. Вироком Луцького міськрайонного суду голові МСЕК призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а обом підлеглим – 4 років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку. Усіх трьох позбавлено права 3 роки обіймати посади в закладах охорони здоров’я.