Голова Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії у змові з п’ятьма членами цієї ж комісії на системній основі отримували хабарі за видачу висновків МСЕК щодо встановлення групи інвалідності, - інформує прес-служба волинської міліції.

23 липня 2015 року працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Волинській області задокументували злочинну групу посадових осіб Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи. До складу даної групи увійшли: голова комісії, лікар-хірург, лікар-терапевт, медичний реєстратор та старша медична сестра МСЕК. Зловмисники на системній основі вимагали та отримували хабарі від громадян за безперешкодне призначення груп інвалідності загальних груп захворювання та продовження строків дії групи інвалідності.

Всього задокументовано понад 20 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 30 тис.грн.
Раніше за даним фактом слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри правопорушникам.