Сполучені Штати восени почнуть військові тренування підрозділів Міноборони України, подібних тим, що проходять зараз на Яворівському полігоні з Національною гвардією України.

Про це заявив в п'ятницю у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, - передає Укрінформ.

- Сполучені Штати мають намір продовжити підготовку українських сил безпеки цієї осені в західній Україні, - зазначив представник держдепу.

Він уточнив, що тренування будуть організовані для військового персоналу підрозділів МОУ і пройдуть в західній частині країни.

- Це допоможе Україні зміцнити її оборонні можливості, - зазначив Тонер.

За його словами, ці тренування будуть подібні тим, які проводяться зараз з Національною гвардією України. Він підкреслив, що ця ініціатива реалізується як частина довготривалого співробітництва в оборонній галузі з Україною відбудеться на запрошення українського уряду.

Представник Державного департаменту США також наголосив, що підготовка буде виконуватися в рамках виділених США 244 млн. доларів на підтримку України в області безпеки.