Звістка про виведення 90% працівників Державтоінспекції за штат потішила харківських водіїв і стала прикрою несподіванкою для самих інспекторів. Колапсу в перехідний період на дорогах міста не станеться, бо ДАІ ще два місяці виконуватиме свою роботу, - йдеться в сюжеті ТСН.

Більшість водіїв кажуть, що зміни необхідні. Адже ДАІ зі структури, котра мала б допомагати учасникам дорожнього руху, перетворилася на організацію рекетирів, які забирають водійські посвідчення та змушують навіть невинуватих водіїв викуповувати їх назад.

«Настільки нахабні та корумповані в нас міліціонери, і даішники зокрема. З животом на дев'ятому місяці вимагають гроші. Беруть права і не повертають. Мовляв, ви ж розумієте, ви порушили, не соромтеся, кажіть, скільки ви можете нам запропонувати, щоб ми повернули», - коментує автовласниця Альона Гріпіч.

Інспектори новиною спантеличені та виглядають розгублено. Від коментарів відмовляються.    

Керівник харківської міліції Анатолій Дмитрієв каже, що для даішників дорогу в нову поліцію ніхто не закривав. Але для цього слід пройти відповідні тести, зокрема й детектор брехні.

«Якщо вони готові будуть прийняти нові умови роботи в нових умовах розвитку нашої країни – значить, вони працюватимуть», - запевнив він.

Поліцейські, які не братимуть хабарів, на дороги міста вийдуть у жовтні. Доти ДАІ підтримуватиме нагляд за рухом у місті.