Лікарняна палата з казковими героями завдяки ідеї та роботі юних митців Луцького вищого профтехучилища архітектури та мистецтв з’явилися в одному із відділень Волинської обласної дитячої лікарні.

Незвичайний задум, з яким звернулася студентка Ольга Філюк, стипендіат Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» вирішили втілити в життя в рамках проекту «Ваша ініціатива – наша підтримка».

 

 

 

 

 

«Хотілося зробити якийсь такий вклад в Луцьк, який би у своєму віці зараз я могля би виконати. Щоб не придумувати таке щось неможливе, а щось таке, щоб можна було дійсно втілити в життя. І однією з ідей був саме розпис лікарень, приміщень палат. Ну і в Фонді під час конкурсу цю ідею підтримали», - розповідає Ольга Філюк.

 

Ідею Ольга реалізовувала разом із двома одногрупниками – Давидом Артемуком та Вікторією Король, з якими приходила розмальовувати лікарняну палату після занять в училищі. Студенти впевнені, що така лікарня вже не лякатиме дітей, а, навпаки, сприятиме швидкому одужанню.

«Дітям просто потрібен сюжет – головне сюжет, щоб діти мали на чому зупинити погляд, тобто  зоровий контакт. Для цього ми використали, як ви бачите, тваринок з відомого мультфільму «Вінні Пух» Того, який уже тішить діток багато-багато років», - студент Давид Артемук.

 

Викладач та наставник юних художників розповіла, що ідею юних студентів охоче підтримали. До того ж це майданчик для вдосконалення їхньої професійної майстерності.

«Вже декілька років в нашому училищі існує така традиція підтримується Фондом  Палиці. Кращих студентів номінують на стипендію. І, власне, в цьому році одна з найкращих учениць Оля Філюк виграла цю стипендію. Це, в принципі, відповідає характеру учениці її бажанню допомагати. Таким чином діти набувають практичних навичок. Їм потім простіше реалізувати себе і  практичній діяльності, і по завершенню. Вони мають не лише досвід роботи в техніках живопису, але і колективної роботи, співпраці з замовником. Навіть в підборі матеріалів складені кошториси», - Тетяна Мільцевич, викладач Луцького ВПУ архітектури та будівництва.

 

Мами та діти, які перебували в медичному закладі на стаціонарному лікуванні, від такої ідеї в захопленні.

«Тут атмосфера така, що і діткам цікаво, та й мамам менше клопоту. А ще такі стіни – супер взагалі. Та тут жити можна!», - у захваті ділиться враженнями мама маленької пацієнтки.

«Це дуже добре, коли діти самі мають такий талант і бажання, щоб розвеселити в лікарні хворих діток, їм таку красу подарували, можна сказати. І хотілося б, щоб більше було таких палат, щоб діти тішилися. І вони хоч хворі, але мають гарні умови», - задоволено розмірковує ще одна мама.

 

 

Медперсонал теж схвально оцінив барвисту кімнату і висловив сподівання на подальшу співпрацю з фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

«Така робота була проведена у нас вперше. І нам було приємно, що цікавляться проблемами наших хворих дітей. Дякуємо і Фонду Ігоря Палиці і сподіваємося на подальшу співпрацю для наших хворих, прооперованих дітей», - розповів завідувач відділення Валентин Мартинюк.

 

Для реалізації цієї ідеї фондом «Новий Луцьк» придбано усі необхідні в роботі матеріали. Це перша ініціатива, яка здобула втілення. На черзі ще чимало задумів, які були запропоновані ініціативною молоддю в рамках стипендіального проекту «Новий Луцьк». У Фонді закликають активно долучатися усіх небайдужих до процесу розвитку міста та покращення життя його мешканців.

Головний менеджер у соціальній сфері Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Оксана Демчук розповідає, що до Фонду вже звернулися дуже велика кількість талановитих молодих людей з власним баченням та ідеями як покращити стан нашого міста.

«Саме на цьому захисті ми побачили, що дуже багато є дітей, в яких є дуже гарні ідеї. Ігор Петрович Палиця має і можливості, і бажання ці ідеї підтримати. Тому просимо всіх молодих людей, яким небайдужа доля нашого міста, приходити у Фонд, приносити свої вдеї, а ми будемо їм допомагати їм втілити це в життя».