Призначили нового керівника роти особливого призначення «Світязь». Про  це стало відомо сьогодні, 28 липня під час презентації нової поліції в Луцьку.

Командиром роти «Світязь» понад рік був Олександр Фацевич - нинішній Голова патрульної поліції міста Києва. Сьогодні він представив нового командира роти  - Сергія Козака.

«За цей рік ми пережили дуже багато. Те, що я став керівником патрульної поліції Києва – це ваша заслуга. Тому, що ми достойно виконали поставлені перед нами цілі. Я керував вами, але це ваша заслуга ви достойні нагород і навіть більшого», - заявив Олександр Фацевич.

 

За словами Олександр Фацевича, йому досить складно покидати підрозділ, проте бойовий офіцер Сергій Козак, який рік очолював батальйон територіальної оборони «Волинь», зможе керувати «Світязем» на належному рівні.

Також керівник столичної поліції подарував батальйону «Світязь» снайперські приціли. Як зазначив Олександр Фацевич, саме це «зможе домогти подолати «супостата».

 

Призначення нового керівника роти було не останнім сюрпризом для бійців. Так, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим вручили державні нагороди бійцям «Світязя».

Медаль «Захиснику Вітчизни» за особисту мужність і високий професіоналізм сьогодні отримали 14 бійців.

«Хочу вам щиро подякувати від імені Уряду України і від імені своєї родини - дітей, дружини, батьків за те, що ви зі зброєю в руках не дали можливість російським бандитам і терористам піти далі, зупинили армію ядерної держави, яка розпочала війну проти України», - заявив Глава Уряду.