Вчорашня доба позначилися подальшим загостренням військової ситуації на фронті. Як повідомив речник з питань АТО Андрій Лисенко, вперше за останні 5 тижнів було зафіксовано застосування реактивних установок Град з боку НЗФ, - передає Кореспондент.

На Луганському напрямку тривають обстріли у Станиці Луганській та Щасті. Також поновилися бої північніше Бахмутськой траси, зафіксовано кілька провокацій супротивника поблизу Кримського.

На Донецькому напрямку основними точками напруги на фронті залишаються передові позиції за Світлодарськ, периметр окупованої Горлівки, утримувані рубежі західніше Донецька. На ділянці фронту від Авдіївки до Мар'їнки бойові дії велися в цілодобовому режимі. Найскладніша ситуація - на Донецькій об'їзній дорозі, де позиції ЗСУ і мирні будинку тричі були обстріляні з Градів.

На Маріупольському напрямку бойові дії розгорнулися по-схід від райцентру Тельманового. Зокрема, ЗСУ обстріляли поблизу Старогнатівки і Гранітного. За минулу добу в результаті бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 - були поранені.

Актуальна карта АТО на сьогодні, 28.07.2015