У Луцьку нова поліція працюватиме цілодобово, а готуватимуть курсантів до служби канадські та американські експерти. Про це стало відомо сьогодні, 28 липня, під час презентації нової патрульної поліції за участю Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого заступника Міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе та голови департаменту патрульної поліції міста Києва Олександра Фацевича.

«У Луцьку набір в нову патрульну поліцію розпочинається з наступного тижня і закінчиться наприкінці серпня. З листопада в місті буде 160 поліцейських – 20 постійно діючих патрулів. Ми запрошуємо усіх активно долучитись до цього, подати документи, щоб стати такими поліцейськими, як пан Фацевич, який зараз керує департаментом патрульної поліції міста Києва», - зазначив Арсеній Яценюк.

В свою чергу Арсен Аваков зауважив, що поява нової поліції на вулицях міста допоможе якісно зміцнити безпеку.

«В цілому ви побачите нову якість. Ми хочемо, щоб стара міліція, про яку говорять, що вона кришує і нагнітає, змінилась на нову. Тому нова поліція буде служити та захищати», - акцентував головний міліціонер країни.

За словами високопосадовців у Луцьку до створення патрульної поліції долучаться американські, канадські, а також польські колеги. Також урядовці повідомили що, майбутні луцькі поліціянти зможуть пройти стажування в столиці.