Сьогодні, 28 липня під час робочого візиту до Луцька Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк озвучив три пункти, які необхідні аби забезпечити покращення вугільної галузі України.

Арсеній Яценюк зауважив, що посадовці з вугільного міністерства щодень у нього просять гроші. Проте, за словами Прем'єр-міністра він не може визначитись з кого «зняти» мільйони гривень, щоб розрахуватися з гірниками.

«Тотальна непрофесійність управління галузі. Вчора прийшли до мене й попросили «дайте нам 500 мільйонів, щоб ми погасили заборгованість». Я питаю, а що десь можливо вугілля задарма взяти? Ви ж це вугілля віддаєте, постачаєте на ринок. Я задав міністру просте запитання, який вибір він мені дає. З кого мені зняти 2,1 мільярда гривень. З вчителів, з лікарів, з поліцейських?» - емоційно зауважив Арсеній Яценюк.

Прем'єр-міністр акцентував увагу на трьох пунктах, на яких повинен зосередитись Міністр вугільної промисловості Володимир Демчишин, аби зрушити проблеми галузі з мертвої точки.

«Тобто завдання наступне: по-перше, профільне міністерство повинно дати реальну програму реформування вугільної галузі, яка повинна передбачити, як розвиток перспективних шахт, так і ліквідацію збиткових. По-друге, така програма повинна передбачати соціальну забезпеченість осіб, які звільнені внаслідок ліквідації або консолідації шахт. Третє, реальна вартість вугілля і врахування цієї реальної вартості в тарифи. Ось ці три пункти. Відтак, я чекаю відповіді від профільного міністра» - наголосив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, гірники шахти №1 «Нововолинська» вчора, 27-го липня, не вийшли на роботу. Головною причиною такого кроку шахтарів є майже 4-місячна заборгованість по зарплаті.

Читайте також: Яценюк про Луцький ЦНАП: «Комп’ютеру хабара не даси»