Шахраї присвоїли собі корпоративні права мережі аптек «Сальве».

Про це інформує Волинське агентство розслідувань з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Злочинна група осіб, до якої входили адвокати, юристи та псевдоміліціонери, провернули аферу на 18 мільйонів гривень.

Слідчі міліції розслідують кримінальне провадження за фактом шахрайського заволодіння корпоративними правами ТЗОВ «Сальве». Прокуратура області подала на розгляд клопотання до Луцького міськрайонного суду, щоб на корпоративні права аптек «Сальве» наклали арешт. Відтак, підозрювані на час розслідування не зможуть організовувати подібні афери.

Однак, слідчий суддя прокурору в клопотанні відмовив. Це рішення прокурор Василь Петрук оскаржив у Апеляційному суді Волинської області, однак також отримав відмову.

До слова, жодному з учасників цієї злочинної групи осіб не пред’явлено про підозру. За словами прокурора, кінцевим власником мережі аптек «Сальве» є Центробанк Ісландії.

«Однак, група невстановлених осіб шляхом певних маніпуляцій, підробок оформила ці корпоративні права на іншу юридичну особу. На даний час розглядається питання арешту корпоративних прав з метою запобігання спробам перереєстрації останніх на третіх осіб. Статутний капітал становить 18 мільйонів гривень», – пояснює Василь Петрук.