На Волині цього місяця у чотирьох регіонах області запрацювали центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. За цей час туди звернулося більше сотні краян. Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 30-го липня, - повідомляє ІА "Волинські новини".

Директор Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Черьомуха звітує, що з липня їхня організація відкрила вже 100 місцевих центрів.

«Функції цих установ – забезпечувати правові послуги через адвокатів усім людям, які з тих чи інших причин не можуть заплатити спеціалістам самотужки. Ми робимо це для того, аби люди могли захистити себе у правовому полі. З 1-го липня по 28 липня до нас звернулося 140 осіб, 83 з яких – лучани. Індивідуальних питань було лише три, інші ж – цільові, тобто питання, які стосуються пільг, якості медпослуг, діяльності ОСББ, земельні питання тощо. Окрім того, зауважу, що більше 20 звернень стосувалися Волинської обласної спілки споживчих товарів», – розповідає Олена Черьомуха.

Згідно зі звітом правовика, надання безоплатної вторинної правової допомоги включає в себе такі види правових послуг:

- захист;

- здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

- оформлення документів процесуального характеру.

Зауважимо, що центри правової допомоги діють на виконання вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Координаційні центри з надання правової допомоги працюють при Міністерстві юстиції України.

Діяльність Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поширюється на територію Ківерцівського, Луцького, Рожищенського районів та Луцька.