Землевпорядників Любомльського району підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Це випливає з ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів від 24 липня, виданою слідчим суддею Луцького міськрайонного суду Волинської області Аллою Борнос. Зокрема, старший слідчий СУ УМВС України у Волинській області Зуб О.М. звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що перебувають у головному управлінні Держземагенства у Волинській області і попросив їх вилучити.

Це документи, видані під час прийняття рішення щодо передачі у приватну власність земельних ділянок розташованих за межами Любомльської міської ради. Окрім цього слідчий попросив витребувати папери, які мають суттєве значення для встановлення обставин кримінального правопорушення при видачі 80 земельних ділянок. Мовляв, саме ці документи мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні від 12.11.2014 року, за ч.5 ст.191 КК України щодо неправомірності прийнятих Головним управлінням Держземагенства у Волинській області рішень про відведення цих наділів.

В подальшому буде проведено звірку місця розташування, а також порівняльний аналіз фактичного місця перебування земельних ділянок.

Таким чином, суд надав слідчим дозвіл на тимчасовий доступ до документів.