Сьогодні, 31 серпня до Луцька прибули близько 500 вірян – учасників Міжнародного хресного ходу, який прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Біля Свято-Покровського кафедрального храму УПЦ до ходи приєднались ще до 300 прочан, - повідомляє «Волинська правда».

На подвір’ї Свято-Покровського кафедрального храму священики, які беруть участь у паломництві прочитали молитви за подорожніх. Прочан також благословив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Владика побажав їм Божого благословення і гарного шляху до найбільшої святині історичної Волині – Свято-Успенської Почаївської Лаври. Кожен з подорожуючих мав можливість підійти до волинського архієрея та особисто взяти благословення.

Нагадаємо, що участь у цьому хресному ході, який розпочався 29 липня, беруть православні паломники з Польщі та Білорусі. Кожна з православних округ, якими проходять учасники ходи, переймає естафету забезпечення харчуванням і нічлігом цих людей. Як і щороку, паломників супроводжує декілька священиків.

«Кожен, хто йде у паломництво до Почаєва, приносить Матінці Божій свої радості і скорботи. Ми особливо хочемо помолитись до Матінки Божої за мир у нашій Державі», - сказав, у коментарі «ВП» учасник хресного ходу священик Віталій.

За попередніми розрахунками, до Лаври вони повинні дістатися 4 серпня, напередодні свята Почаївської ікони Божої Матері.