Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет нагородив волинських студентів -волонтерів благословенними грамотами.

Увагу Святійшого привернула група молоді з Володимира-Волинського, яка на протязі останнього року активно допомагала військовослужбовцям, що захищають Україну в Донецькій та Луганській областях, - інформує Волинь:Світ.

Зокрема студентами Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського під час організованих благодійних заходів (тематичних вечірок, спортивних турнірів, благодійних ярмарок) було зібрано більше 122 тисяч гривень.

За зібрані кошти було закуплене медичне обладнання в машину швидкої допомоги, апарати штучного дихання, кровоспинні препарати, обладнання для операцій без крові, набір препаратів та засобів для виявлення ГРВІ. А ще на передову поїхали медичні ноші для винесення поранених з зони обстрілу, багато медикаментів, шприців та іншого медичного обладнання та ліків.

Завдяки діяльності волонтерів воїни на передовій отримали десятки-сотні наборів ліхтариків, батарейок, масок, касок, шкарпеток та білизни.

Нагороди від Святійшого Патріарха Філарета Катерині Федорук, Анні Кондисюк, Дарині Михальчук, Маргариті Цехош та Максиму Федоруку вручили на урочистому освяченні відреставрованого пам’ятника Святому Володимиру, що знаходиться у Слов'янському парку Володимира - Волинського.