Бойовики продовжують застосовувати важке озброєння, сили АТО, як і раніше, знаходяться під щільним вогнем супротивника. Про це повідомив речник АП із питань АТО Андрій Лисенко, - пише ТСН.

«Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Велика кількість обстрілів і провокацій проти сил АТО, фіксується застосування бойовиками важкого озброєння», - інформує Лисенко. За його словами, на Луганському напрямку епіцентром бойових дій залишається Станиця Луганська, де бойовики двічі обстріляли українські позиції із 122-міліметрових мінометів та із гранатометів.

«Бойовики продовжують використовувати тактику обстрілів вночі, щоб не звертати уваги міжнародних спостерігачів. Так, сили АТО були обстріляні вночі біля с.Золоте. Також під обстріли з озброєння калібром менше 100 міліметрів потрапили наші позиції біля с.Орехово», - заявив речник.

На Донецькому напрямку найскладніша ситуація зберігається в районі Донецького аеропорту, Опитного, Авдіївки. Біля Мар'їнки бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети, міномети, а поблизу Красногорівки та Миколаївки - танки.

Українські позиції бойовики обстріляли із 152-міліметрових гаубиць у районі Світлодарська. Артилерійські обстріли зафіксовані поблизу Верхньоторецька. Як зазначив Лисенко, перемир'я відновилося на Маріупольському напрямку, де минулої доби сталася лише одна провокація із застосуванням стрілецької зброї в районі Чермалика.

«Бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості в частині обмеження роботи спостерігачів СММ ОБСЄ», - наголосив речник, нагадавши інцидент в селі Октябрь Новоазовського району. Тоді спостерігачам відмовили у в'їзді, а пізніше на блокпості один із бойовиків погрожував їм кулеметом, після чого представники ОБСЄ були змушені повернутися до Маріуполя.

Українські позиції бойовики обстріляли із 152-міліметрових гаубиць у районі Світлодарська. Артилерійські обстріли зафіксовані поблизу Верхньоторецька. Як зазначив Лисенко, перемир'я відновилося на Маріупольському напрямку, де минулої доби сталася лише одна провокація із застосуванням стрілецької зброї в районі Чермалика. "Бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості в частині обмеження роботи спостерігачів СММ ОБСЄ", - наголосив речник, нагадавши інцидент в селі Октябрь Новоазовського району. Тоді спостерігачам відмовили у в'їзді, а пізніше на блокпості один із бойовиків погрожував їм кулеметом, після чого представники ОБСЄ були змушені повернутися до Маріуполя.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ato/tankovi-obstrili-mikolayivki-ta-vidnosne-peremir-ya-na-mariupolskomu-napryamku-mapa-ato-467031.html