Однією з двох команд УПЛ, яка ще не змогла набрати жодного очка в чемпіонаті, є запорізький «Металург». Підопічні Чанцева вкрай невдало виступили в перших двох матчах сезон, відверто розчарувавши свого вболівальника. До того ж в третьому турі Прем'єр-ліги «металургам» належить зіграти з непростим, непоступливим суперником - луцькою «Волинню». Командою, яка також поки не може похвалитися перемогами, хоча суперники у «хрестоносців» були дуже складні - представники України в єврокубках. Про це йдеться у соцмережі на офіційній сторінці ФК «Волинь».

Підопічні Кварцяного набрали всього одне очко в двох стартових матчах - протистояннях з «Ворсклою» і «Шахтарем». Тим не менш, лучани виглядали дуже гідно і показали атакуючий футбол цілком пристойного рівня.

Українська "Ліга Парі-Матч". 3-й тур

2 серпня. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена»

Металург (Запоріжжя) 17:00 Волинь (Луцьк)

Головний арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Асистенти арбітра: Евген Петраков, Сергій Приступа

Четвертий арбітр: Сергій Лисенчук

Директор матчу: Володимир Володін

Спостерігач арбітражу: Володимир Петров

Перемога «Металлурга» - 6,50; нічия - 4,10; перемога «Волині» - 1,45

Погода у Запоріжжі: +28, без опадів

Родзинка

Незважаючи на те, що «Металург» і «Волинь» можна вважати «братами по нещастю», обидві команди не кращим чином стартували в сезоні, тим не менше, різниця між запорожцями і лучанами істотна. Підопічні Кварцяного забивають в шести останніх матчах УПЛ, а безпрограшна серія в чемпіонатах «Волині», перервалася тільки в грі з «Шахтарем» у минулому турі. До цього тільки «Ворскла» ще в квітні місяці змогла обіграти «хрестоносців».

«Металург» же як і в минулому, так і в новому сезоні поки не вражає не тільки результатом, але і грою. У двох стартових матчах запорожці вже пропустили сім голів і у відповідь не змогли забити жодного. Явні проблеми проглядаються у команди Чанцева з організацією гри в атаці, а також зіграність футболістів залишає багато питань. Схоже «металурги» будуть по ходу чемпіонату налагоджувати ігрові зв'язки і готуватися до ключових матчів у середині сезону.

Історична складова

Команді із Запоріжжя завжди було непросто набирати очки у протистояннях з «Волинню». В останніх трьох зустрічах «металурги» не можуть виграти у лучан. А якщо проаналізувати історію всіх матчів, то видно як «хрестоносці» поступово нарощують перевагу, хоча на своєму полі «запорожці» виступають відносно успішно і всього три рази «Волинь» перегравала суперника в його рідних пенатах.

Завжди поєдинки між цими командами проходили в напруженій боротьбі, і інтрига зберігалася протягом усього матчу. Навіть поєдинки, які на перший погляд могли здатися не видовищними, напруга зберігалося до останньої хвилини. У сезоні 1992/93, в першому колі «Металург» і «Волинь» розійшлися «сухим» миром, а от у другому, в Запоріжжі, господарі нокаутували лучан з рахунком 4:1. Цікаво, що саме «Волинь» в тому поєдинку відкрила рахунок: на десятій хвилині гостей вперед вивів Володимир Мозолюк. Але дуже швидко запорожцям вдалося відігратися (гол на рахунку Сергія Ключика), а в другому таймі «Металург» взагалі не залишив шансів супернику - голами відзначилися Олександр Гуральський, Віктор Скрипник та Олег Головань.

«Волинь» також розгромно перегравала «Металург», причому було це зовсім недавно - в сезоні 2012/13, коли запорожці поступилися лучанам 0:3. Голи забивали Сергій Пилипчук, Ерік Біквалфі і Володимир Аржанов. Аналогічну перемогу «хрестоносці» святкували в минулому сезоні - голи на рахунку Мемешева, Жуніча і Матея, а Руслан Бабенко тоді ще й не реалізував пенальті.

Металург - Волинь

Всього зіграно 25 ігор: +8 =6 -11; голи 24:21

В чемпионаті України 24 матчі: +8 =6 -10; голи: 23:19

На полі «Металурга» 12 ігор: +6 =3 -3; голи: 15:8

20.06.1993 Чемпіонат України
«Металург» – «Волинь» 4:1
06.10.2012. Чемпіонат України
«Металург» – «Волинь» 0:3

14.08.2015. Чемпіонат України
«Волинь» - «Металург» 3:0

Іраклій Модебадзе - 2
Євген Саприкін - 2
Володимир Мозолюк - 3
Василь Сачко - 3
Ерік Бікфалві - 2

Передматчеві розклади

У Чанцева вибір гравців зовсім не великий, напевне, у «Металурга» знову на поле вийдуть молоді необстріляні футболісти. Втім, досвідчені гравці також повинні розбавити цю компанію, наприклад, Старцев має хороші шанси вийти в основі, а Лисицький в парі з Помазаном складуть пару центрбеків. Попов і Каплієнко займуть позиції на флангах оборони.

Гвілія, Кулинич і Жураховський складуть своєрідний трикутник в центрі поля, Юсов і Татарков на флангах розвиватимуть атаки запорожців. Платон, швидше за все, стане наконечником комбінацій «металургів». Якщо Чанцев вибере більш обережну схему, і вирішить зіграти без чистого нападника, на поле можуть вийти більш молоді Корнєв або Ігнатенко.

Від Кварцяного навряд чи варто очікувати великих змін у складі, незважаючи на програш в минулому матчі від «Шахтаря», загальне враження лучани залишили позитивне і можна очікувати, що Шуст знову займе місце у воротах, а Жуніч і Шабанов в центрі оборони. Польовий і Насонов будуть задіяні на флангах, а Політило і Кравченко в центрі, в опорній зоні.

Кобахідзе, Матей і Гуменюк відповідатимуть за атакуючі дії, хоча можливий вихід Сергія Петрова. Кварцяний був незадоволений грою Гуменюка і в традиційній манері в першому таймі замінив правого вінгера. На вістрі атаки може зіграти Мемешев або той же Матей, а також можливий варіант з виходом на поле з перших хвилин Віктора Хомченка. Діденко не залікував свою травму і допомогти партнерам найближчим часом поки не зможе.